Χανιά… μια αξέχαστη γνωριμία!

Χανιά… μια αξέχαστη γνωριμία!

Στο δυτικό μέρος της Κρήτης, βρίσκεται μία από τις ομορφότερες πόλεις του νησιού. Ο μοναδικός της χαρακτήρας, η έντονη ιστορία της και πανέμορφες παραλίες της ευρύτερης περιοχής την καθιστούν ένα ξεχωριστό πόλο έλξης.

Η τοποθεσία της πόλης βοηθάει τους επισκέπτες να θαυμάσουν τόσο τη γαλάζια ομορφιά του Κρητικού πελάγους στη βόρεια πλευρά της, όσο και τα Λευκά όρη που εκτείνονται στη νότια πλευρά. Ιδανικό μέρος για να θαυμάσετε και τα δύο είναι τα παραθαλάσσια καφέ, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει πρωινό, μεσημεριανό αλλά κι ένα ρομαντικό δείπνο.

Πραγματοποιώντας μια βόλτα στην προκυμαία μπορεί να θαυμάσετε επιβλητικά αρχοντικά, τα οποία θυμίζουν σε κάποιους βενετσιάνικα κτίρια. Απολύτως φυσιολογικό, αφού η επίδραση των Ενετών κατακτητών άφησαν έντονο το στίγμα τους κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο νησί. Βέβαια, η πόλη των Χανίων κτίστηκε πάνω σε μια μινωική πόλη, την αρχαία Κυδωνία, κατάλοιπα της οποίας ανακαλύπτονται συνεχώς.

Τα περισσότερα ευρήματα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου αξίζει αρκετά μια επίσκεψη, περιλαμβάνοντας μια πλούσια συλλογή έργων τέχνης από όλη τη Δυτική Κρήτη, μεταξύ των άλλων γλυπτά, ψηφιδωτά και αντικείμενα αγγειοπλαστικής από διάφορες ιστορικές περιόδους. Το κτίριο του μουσείου ήταν κάποτε ο ενετικός ναός του Αγίου Φραγκίσκου, ο οποίος κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας μετατράπηκε σε τζαμί.  Στην προκυμαία δεσπόζει το Τζαμί των Γενίτσαρων, το οποίο χρονολογείται απότο 1645 και αποτελεί το παλαιότερο σωζόμενο οθωμανικό κτίριο στην Κρήτη. Παρά τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει αναστηλωθεί και είναι επισκέψιμο.

Το ενετικό στοιχείο κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος του λιμανιού και ιδιαίτερα στο ανακαινισμένο φρούριο του Φιρκά, από όπου απολαμβάνει κανείς μια πανέμορφη θέα στο λιμάνι. Από την αλλή πλευρά τα στενά σοκάκια των Χανίων κρύβουν αρκετές ομορφιές, ενώ οδηγούν τους επισκέπτες στη πολυσύχναστη Δημοτική Αγορά, μια μεγάλη στοά, όπου πωλούνται σουβενίρ, όσο και παραδοσιακά κρητικά εδέσματα.

Προτού επισκεπτεί κάποιος τις κοντινές ή μακρινές παραλίες από τη πόλη των Χανίων, νοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο από τη Eurodollar, δεν πρέπει να αμελήσει να επισκεφθεί το Ιστορικό μουσείο σ’ ένα παλιό αρχοντικό στην νοτιοανατολική γωνιά της πόλης, όπου μπορεί να αντλήσει αρκετές πληροφορίες για το κίνημα της κρητικής αντίστασης κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και τον αγώνα των κατοίκων της Κρήτης για την απελευθέρωση τους από τους Τούρκους.

 

 

Offerte auto a noleggio La nostra flotta

Toyota Aygo (manual) photo

Toyota Aygo

Class: Group A
Passeggeri: CC: Trasmissione: AC/Clima:
4 1000 manual
da 13 al giorno
AFFITTARLO
Fiat Panda (manual) photo

Fiat Panda

Class: Group B
Passeggeri: CC: Trasmissione: AC/Clima:
5 1200 manual
da 16 al giorno
AFFITTARLO
Volkswagen Polo (manual) photo

Volkswagen Polo

Class: Group C
Passeggeri: CC: Trasmissione: AC/Clima:
5 1400 manual
da 21 al giorno
AFFITTARLO
Volkswagen Golf (automatic) photo

Volkswagen Golf

Class: Group L1
Passeggeri: CC: Trasmissione: AC/Clima:
5 1400 automatic
da 37 al giorno
AFFITTARLO
Peugeot Traveller (automatic) photo

Peugeot Traveller

Class: Group F1
Passeggeri: CC: Trasmissione: AC/Clima:
9 2000 automatic
da 100 al giorno
AFFITTARLO