Παίρνουμε τα βουνά... στα Χανιά

Παίρνουμε τα βουνά... στα Χανιά

Το έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε η Κρήτη δεν είναι μόνο καλοκαιρινός προορισμός, είναι παραδεισένιος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.

Τι θα λέγατε να νοικιάσουμε ένα τζιπ και να πάμε μια βόλτα στα ορεινά χωριά των Χανίων;

Ξεκινάμε από τον Ομαλό 

Γνωστός για το Φαράγγι της Σαμαριάς, που αν δεν το έχετε διανύσει, φροντίστε να το κάνατε την άνοιξη ή το φθινόπωρο, o Ομαλός προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις σε φυσιολάτρες με υπέροχους περιπάτους βόρεια προς το καταφύγιο Καλλέργη ή νότια προς τις παραλίες. Εκεί θα συναντήσετε φιλόξενους Κρητικούς που θα σας δείξουν αγροτικές δουλειές όπως άρμεγμα, ελαιοσυλλογή και παραγωγή τυριού.

Συνεχίζουμε προς τη χώρα Σφακιών

...έναν μαγευτικό προορισμό Χειμώνα – Καλοκαίρι. Εκεί σταματήστε στο πρώτο μεγάλο χωριό, στο Οροπέδιο Ασκύφου. Κατεβείτε από το αυτοκίνητο και περπατήστε προς το οροπέδιο Ταύρης – Νιάτο, προς το καταφύγιο της Ταύρης. Μετά προτείνουμε να ξαναμπείτε στα αυτοκίνητα και να οδηγήσετε προς τ’ Ασφένδου – Καλλικράτη και την Ίμπρο. Ιππασία και σκοποβολή είναι άλλες δραστηριότητες που θα σας μείνουν αξέχαστες στα υπέροχα μέρη που θα συναντήσετε.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος

Τα Εννιά Χωριά. Μοναδικός συνδυασμός βουνού, θάλασσας και λίμνης. Για να απολαύσετε όλη την ομορφιά της φύσης, ξεκινήστε τις διαδρομές. Από το Έλος στον Άγιο Δίκαιο, όπου λειτουργεί και παρατηρητήριο για τους γυπαετούς, μετά από τη Μηλιά προς τα Τσουρουνιανά. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το καταπράσινο Πάρκο Ειρήνης, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής, ενώ έχει αφιερωθεί στη ειρινική συνύπαρξη των λαών. Τέλος, περάστε από το χωριό Λίμνη για να δείτε τη μοναδική ομορφιάς λίμνη σε τόσο υψηλό υψόμετρο.

Πηγή φωτογραφίας: http://bit.ly/mountains_Crete

Rent a car in Crete Check the Fleet

Fiat Panda (manual) photo

Fiat Panda

Class: Group B1
Passengers: CC: Transmission: Clima:
5 1300 manual A/C
from 19 per day
RENT IT
Volkswagen Golf (manual) photo

Volkswagen Golf

Class: Group D1
Passengers: CC: Transmission: Clima:
5 1400 manual A/C
from 26 per day
RENT IT
Audi Q2 (automatic) photo

Audi Q2

Class: Group K1
Passengers: CC: Transmission: Clima:
5 1500 automatic A/C
from 80 per day
RENT IT