Μια βόλτα… στα αρχαία ανάκτορα της Κρήτης

Μια βόλτα… στα αρχαία ανάκτορα της Κρήτης

Το πανέμορφο νησί της Κρήτης δε φημιζεται μόνο για τις παραλίες, τους φιλόξενους ανθρώπους, το υγιεινό και γευστικό φαγητό της, αλλά και για το αξιοσημείωτο ιστορικό παρελθόν της. Με άνετο τρόπο μπορεί κάποιος να αφουγκραστεί την ιστορία του νησιού επισκέπτοντας αρχαία ανάκτορα του τόπου αυτού.

Κνωσός

Νοτιανατολικά του Ηρακλείου, 5 χιλιόμετρα μακριά, βρίσκεται το Μινωικό ανάκτορο της Κνωσού, το οποίο εκετείνεται σε μια έκταση 15 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων. Πρόκειται για το πρώτο και το σημαντικότερο Μινωικό παλάτι στην Κρήτη, ενώ είναι χτισμένο ακριβώς στο λόφο Κεφαλά. Η επιλογή της περιοχής δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού επιλέχτηκε για την στρατηγική της θέση και την πληθώρα των πλεονεκτημάτων που είχε. Εκεί έζησε ο βασιλιάς Μίνωας, πάντοτε σύμφωνα με την παράδοση. Περίπου το 1300 π.Χ. το παλάτι καταστράφηκε από μια πυρκαγιά και δεν αποκαταστάθηκε ξανά. Σταμάτησε να κατοικείται, μέχρι να το ανακαλύψει το 1900 μ.Χ. από τον Άρθουρ Έβανς. Οι επισκέπτες μπορούν σήμερα να θαυμάσουν στην ανατολική πλευρά του αρχαιολογικού χώρου τα εργαστήρια και τις αποθήκες εμπορευμάτων της Μινωικής περιόδου, ενώ στη δυτική πλευρά, να περιηγηθούν  στα θρησκευτικά και βασιλικά δωμάτια και να απολαύσουν από κοντά την «αίθουσα» του θρόνου.

Φαιστός

Στο εξίσου σημαντικό Μινωικό παλάτι, το οποίο βρίσκεται περίπου 63 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου, ζούσε ο αδελφός του βασιλιά Μίνωας. Το παλάτι χτίστηκε δύο φορές, ενώ τη δεύτερη καταστράφηκς από το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Ο κάθε επισκέπτης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρατηρήσει τις μεθόδους που ακολούθουσαν οι Κρήτες για να κτίσουν τα παλάτια τους, αλλάκαι το πόσο η οικονομία τους συνδεόταν με τη θρησκεία.

Ζάκρος

Στο ανατολικό σημείο του νησιού, στο νομό Λασιθίου, περίπου 39 χιλιόμετρα μακριά από τη Σητεία εκτείνεται το ανάκτορο της Ζάκρου. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα διοικητικά κέντρα της Μινωικής Κρήτης, ενώ ήταν κτισμένο σε περιοχή που αποτελούσε ιδιαίτερα σημαντική θέση για το εμπόριο των Μινωιτών. Εκτεινόταν σε 8.000 τετραγωνικά μέτρα και περιείχε 180 δωμάτια. Σήμερα, τα ερείπια του παλατιού είναι ιδιαίτερα εμφανή, καθιστώντας το ιδιαίτερα δημοφιλή στους τουρίστες, ενώ μια γαλάζια αμμουδιά με γαλάζια νερά περιβάλλει την ευρύτερη περιοχή

Μάλια

Η περιοχή των Μαλίων είναι αρκετά γνωστή και ιδιάιτερα επισκέψιμη. Όποιος βρεθεί στον οικισμό, αξίζει να θαυμάσει ένα διώροφο ανάκτορο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως αγροτική βίλα, ενώ κτίστηκε περίπου την περίοδο που ανεργέθηκαν και τα ανάκτορα της Κνωσσού, της Φαιστού και της Ζάκρου. Αρκετά ευρήματα από τον χώρο αυτό, όπως το εξαίρετο χρυσό κόσμημα των μελισσών και η μαρμάρινη σαρκοφάξος με ανάγλυφες παραστάσεις έχουν μεταφερθεί ως εκθέματα στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου.

Mietwagenangebote Unsere Flotte

on offer badge HOT OFFER
Toyota Aygo (manual) photo
Class: Group A

Toyota Aygo

passengers icon 4
fuel icon 1000
transmission icon manual
fuel icon Ja
ab
13 pro Tag
MIETE ES
on offer badge HOT OFFER
Fiat Panda (manual) photo
Class: Group B

Fiat Panda

passengers icon 5
fuel icon 1200
transmission icon manual
fuel icon Ja
ab
16 pro Tag
MIETE ES
Volkswagen Polo (manual) photo
Class: Group C

Volkswagen Polo

passengers icon 5
fuel icon 1400
transmission icon manual
fuel icon Ja
ab
21 pro Tag
MIETE ES
Volkswagen Golf (automatic) photo
Class: Group L1

Volkswagen Golf

passengers icon 5
fuel icon 1400
transmission icon automatic
fuel icon Ja
ab
37 pro Tag
MIETE ES
Peugeot Traveller (automatic) photo
Class: Group F1

Peugeot Traveller

passengers icon 9
fuel icon 2000
transmission icon automatic
fuel icon Ja
ab
100 pro Tag
MIETE ES